• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgische 4x400m-ploeg kent tegenstanders

  Kunnen de Borlées hun ontgoocheling van de 400 meter doorspoelen op de aflossing?

  De Belgische estafettemannen kennen hun tegenstanders voor de reeksen van de 4x400 meter. België loopt ook in de gunstige baan 4.

  België mag in reeks 1 het meeste tegenstand verwachten van Cuba, Trinidad & Tobabo, Groot-Brittannië en Zuid-Afrika. De Cubaanse mannen hebben de tweede tijd van 2012 achter hun naam staan. Enkel het estafetteteam van de VS liep al sneller.

  Ook Trinidad & Tobago is een te duchten tegenstander, met de derde seizoenstijd van 2012. Groot-Brittannië en Zuid-Afrika liepen in 2012 nog niet sneller dan België. Maar het thuisland mag uiteraard rekenen op de massale steun van de Britse fans en Zuid-Afrika won vorig jaar nog zilver op het WK.

  De reeksen van de 4x400 meter worden donderdag afgewerkt om 12.35u. De finale is vrijdagavond om 22.20u.

  NR = nationaal record
  SB = seizoensbeste