• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Leekens speelt spelletjes met een grote S"

  Jacobs verwacht een harde en moeilijke strijd tegen Club Brugge.

  Vanavond neemt Ariël Jacobs het met Kopenhagen op tegen Club Brugge. Bijna drie maanden na zijn afscheid staat hij sneller dan verwacht terug in België. "De return in de 3e CL-voorronde wordt anders dan de heenmatch."

  Kopenhagen-coach Ariël Jacobs vindt het nog altijd raar wat hem overkomt. "Je verwacht niet dat je zo snel terug bent in België voor een match", zei de ex-Anderlecht-coach in de kranten. "Ik was de Deense nummerplaten gewoon en opeens zag ik weer zoveel Belgische. Bovendien waren er veel mensen die me herkenden. Echt een vreemd gevoel."

  Jan Breydel gaf hem dan weer een vertrouwd gevoel. "Aan vorig seizoen hou ik goeie herinneringen over. In de competitie werd het 1-1, in de play-offs een belangrijke 0-1. Ik hoop dat we die
  uitslagen kunnen bevestigen."

  In 2010 vierde Jacobs met Anderlecht de titel in Brugge. "Ik ben geen vierend type, maar ik hoop dat weer waar te maken. Alleen zal er een harde en moeilijke strijd aan voorafgaan."

  Vorige week werd het na een gesloten match 0-0. "We kregen van de Belgische pers kritiek, omdat we niet genoeg getoond zouden hebben. We hadden nochtans 59% balbezit. De Deense pers vond Club dan weer te voorzichtig. Vanavond verwacht ik wel een ander duel."

  Jacobs kent Leekens goed: "En jullie, persmensen, kennen hem wellicht nog beter. Dat Georges zegt dat wij verder staan dan Club is een match voor de match. Georges speelt spelletjes met een grote S."

  Club heeft 67,4% kans op 2,1 miljoen euro

  • Club Brugge heeft 67,4% kans om zich te plaatsen, berekende Het Laatste Nieuws. 648 keer eindigde een heenmatch in het Europesevoetbal op een 0-0, 437 keer liep het daarna in de return goed af voor de thuisploeg. Club zelf zit aan 75% kans. Tegen Nottingham Forrest (1984-1985), Twente (1989-1990) en Sileks Kratovo (1998-1999) pakte het thuis de kwalificatie. Enkel tegen AC Milan (1990-1991) liep het mis: 0-1 met Leekens als coach.
    
  • Als Club Brugge doorstoot, incasseert het al 2,1 miljoen euro voor de kwalificatie voor de play-offs van de Champions League. Het is dan ook zeker van een plaats in de groepsfase van de Europa League. Wint Club ook de CL-play-offs dan komt er nog 7,2 miljoen euro bij.
    
  • In 2008-2009 had Club genoeg aan 1 punt tegen Kopenhagen om door te stoten in de Europa League, maar het werd 0-1 dankzij Santin en die is er nu ook nog bij.