• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Einde van het Liu Xiang-tijdperk"

  Liu Xiang viel gisteren al bij zijn eerste olympische horde.

  De Chinese media veronderstellen dat hun olympische held Liu Xiang de horden nooit meer zal trotseren. Hij maakte gisteren een ongelukkige val in de reeksen en zal dus opnieuw zonder eremetaal de Spelen moeten verlaten.

  Liu Xiang kwam gisteren al bij de eerste horde ten val in zijn reeks op de 110 meter horden. Een nieuw drama voor de 29-jarige Chinees die in 2004 olympisch kampioen werd op dat nummer. Hij is de enige Chinees die ooit goud won op een atletieknummer. In Peking had hij ook al pech. Toen blesseerde hij zich bij een (valse) start.

  In Londen moest en zou Xiang opnieuw meestrijden om het goud. Maar zo groot als de verwachtingen waren, zo groot is nu de ontgoocheling. Bijna alle Chinese kranten wijdden hun voorpagina aan het nationale drama. "Het pensioen van Liu is nu zo goed als zeker", schrijven ze.

  Sommige kranten gaan nog verder in hun pessimisme en verdenken "Vallende Liu" zelfs van komedie.

  Maar de meerderheid steunt de onfortuinlijke atleet in deze moeilijke periode. Actrice Yao Chen, wiens blog gevolgd wordt door 23 miljoen lezers, schrijft: "Liu, je blijft mijn held."