• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van den Brom: "Dit is niet zomaar een wedstrijdje"

  John van den Brom kiest voor een 4-3-3-systeem tegen Ekranas.

  Er moeten al twee Vitosja-mirakels gebeuren wil Anderlecht niet doorstoten naar de laatste Champions League-voorronde. Morgen verdedigt het tegen Ekranas een 5-0-bonus. "Maar nu willen we ook hier een goed resultaat bij elkaar spelen."

  Mbokani, Jovanovic en Wasilewski zijn niet meegereisd. "Dieu is ziek, Milan heeft problemen om op een synthetisch veld te spelen, al ligt het er perfect bij, en hetzelfde geldt voor Marcin", zegt John van den Brom, coach van Anderlecht.

  "Wasilewski heeft ook aangegeven dat hij door zijn latere komst wat training mist. Dan is een week als deze perfect om hem individueel wat te laten bijtrainen met onze trainers in Brussel."

  Van den Brom wil Praet, Mbenza en Jakovenko in zijn basiselftal droppen. "Na de 5-0 kunnen we deze keuze maken. Maar wees gerust: de beste 11 zullen woensdag op het veld staan. Zo is Mbenza in deze omstandigheden de beste oplossing centraal in de verdediging", zegt Van den Brom.

  "We wilden per se thuis het verschil maken. Dat is ons gelukt, maar nu willen we ook hier een goed resultaat bij elkaar spelen. We spelen hier niet zomaar een wedstrijdje. De spelers willen een plaats bemachtigen in de basis-11."

  Van den Brom kiest een 4-3-3-systeem woensdag. "Systemen zijn niet heilig. We passen ons aan aan de beschikbaarheid van de spelers. Dat doen we elke week weer."

  Praet: "Kans om mij te tonen"

  Dennis Praet staat in Litouwen voor zijn Europese vuurdoop. "Ik ben een beetje zenuwachtig als ik eraan denk, maar dat verdwijnt zodra de match begint", zegt de 18-jarige middenvelder op rsca.be.

  Van het kunstgrasveld ligt Praet alvast niet wakker. "Ik heb op toernooien al veel op zulke velden gespeeld. Problemen had ik daar niet mee. Integendeel, ik vind dat je er goed op kunt spelen."

  "We hebben thuis met 5-0 gewonnen, zodat de druk toch minder groot is. Maar goed, we mogen Ekranas niet onderschatten en moeten goed voetballen. En voor mezelf is dit een kans om me te tonen."