• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spelen zijn afgelopen voor Zagré en Berings

  Eline Berings en Anne Zagré sneuvelen in de halve finales.

  Voor Anne Zagré en Eline Berings zitten de Spelen erop. Zagré werd zesde in haar halve finale, Berings zevende in de hare. Dat is onvoldoende voor een plaats in de finale.

  Het leek erop dat Berings, met een persoonlijk record van 12"94 en ingetapete schouder, goed uit de startblokken was gekomen, maar al bij de eerste horde werd ze door het pak voorbijgelopen. Ze moest een hele race achtervolgen en liet met haar tijd van 13"26 enkel een atlete uit de Bahama's achter zich.

  De Australische favoriete Sally Pearson liep naar de overwinning in 12"39, een beste wereldjaarprestatie.

  Anne Zagré, die het Belgische record (12"79) in haar bezit heeft, hield in de derde halve finale even gelijke tred met de rest, maar zakte halverwege weg en klokte af na 12"94.

  Alleen de eerste twee van de drie reeksen en de snelste twee verliezers verzekerden zich van een ticket voor de finale. Zagré liep de zeventiende tijd van alle halvefinalistes, Berings de negentiende.

  De Amerikaanse Kellie Wells plaatste zich als winnares voor de finale in 12"51. Vooraleer Berings en Zagré in actie kwamen, liep uittredend olympisch kampioene Dawn Harper onbedreigd naar winst in de eerste halve finale. De Amerikaanse deed dat in 12"46.

  "Heel moeizaam door arm"

  • Eline Berings: "Ik was niet goed begonnen, mijn passen kwamen niet uit. Het ging heel moeizaam en dat heeft toch veel te maken met die val van gisteren. Mijn arm beperkte mijn bewegingsmogelijkheden. Maar ik heb gelopen voor wat ik waard was."
    
  • Anne Zagré: "Ik ben een beetje ontgoocheld, want als ik de laatste drie hordes niet aanraak, zit er iets meer in. Een persoonlijk record kwam er helaas niet uit. Maar het is nu zo. Ik ben blij dat ik tot hier geraakt ben."