• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Raisman toont zich de beste op vloer

  Raisman toonde de beste vloeroefening en pakte goud.

  De Amerikaanse Alexandra Raisman heeft de olympische titel op vloer veroverd. Ze hield de Roemeense Ponor en de Russische Moestafina achter zich.

  De Amerikaanse Alexandra Raisman had zich als beste geplaatst voor de finale en deed die uitgangspositie ook alle eer aan. Ze turnde met veel tempo en toonde spectaculaire sprongen. Met haar score van 15,600 deed ze nog bijna 3 tiende punt beter dan in de kwalificaties. Met afstand goed voor de olympische titel.

  Zilver was voor de ervaren Roemeense Catalina Ponor. Eerder op de dag miste Ponor nog brons op balk nadat ze uitgerekend door Raisman werd voorbijgestoken na protest. De drievoudige olympische kampioene moest ook op vloer Raisman voor laten gaan, maar dit keer pakte ze wel nog zilver.

  Brons was voor Alija Moestafina, die in Londen al voor de vierde keer mee op het podium mag. Eerder pakte ze goud op de brug ongelijk, zilver in de landenwedstrijd en brons in de meerkamp.