• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Oechov springt over 2,38 meter naar het goud

  Het was al 16 jaar geleden dat iemand nog 2,38 meter haalde in een olympische finale.

  De 26-jarige Rus Ivan Oechov is de nieuwe olympische kampioen in het hoogspringen. Hij sprong over 2,38 meter. De Amerikaan Kynard pakte het zilver. De andere favorieten lieten het afweten.

  Tot 2,29 meter gingen de meeste atleten nog mee. Maar toen de lat op 2,33 meter gelegd werd, draaide het uit op een duel tussen de Rus Ivan Oechov en de Amerikaan Erik Kynard.

  Oechov ging ook over 2,36, maar dat was te hoog gegrepen voor Kynard, die op die hoogte faalde. Toen Oechov ook over 2, 38 meter ging, een verbetering van zijn persoonlijk record met twee centimeter, was het voorbij voor Kynard. De Amerikaan probeerde nog een wanhoopspoging op 2,40 meter, maar hij geraakte niet over de lat. Het was al 16 jaar geleden dat iemand nog 2,38 meter haalde in een olympische finale.

  De topfavorieten lieten het afweten. De Rus Andrej Silnov, de olympische kampioen van Peking, geraakte niet over 2,29 meter. Diezelfde hoogte was ook het eindstadium van de Amerikaan Jesse Williams, de regerende wereldkampioen.

  Opvallend: drie atleten wonnen brons.