• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Negende olympische plak voor Anky van Grunsven

  Anky van Grunsven is de meest succesvolle olympiër in de ruitersport.

  De Nederlandse dressuuramazone Anky van Grunsven heeft in de landencompetitie haar negende olympische medaille veroverd. Het waren de zevende Spelen voor Van Grunsven en de derde voor haar paard Salinero.

  In haar zevende deelname aan de Olympische Spelen is Anky van Grunsven erin geslaagd een negende olympische medaille te behalen. Ze deed dat in de landenwedstrijd van de dressuur. Nederland werd daarin derde na Groot-Brittannië en Duitsland. "Ik ging voor een medaille, de kleur maakt niet", zei de 44-jarige amazone achteraf.

  Van Grunsven is nu de meest gedecoreerde olympiër in de ruitersport. Ze passeert met haar nieuwe bronzen medaille haar Duitse collega's Isabell Werth en Reiner Klimke. Zij hebben elk al acht medailles behaald.

  Van Grunsven is erg blij met haar prestatie, vooral omdat ze het met haar 18 jaar oude paard Salinero meemaakt. "Ik ben heel trots want het zijn ondertussen de derde Spelen voor Salinero. Ik vind het mooi dat hij er nog steeds plezier in heeft en de vorm weer heeft teruggevonden."

  Er was wat kritiek vanuit het Duitse kamp over de manier waarop de paarden in Nederland worden behandeld. "Maar als je ziet hoe hij hier rondloopt, dan zie je toch hoe diervriendelijk ons systeem is? Net daarom is Salinero zo fit. Bovendien is hij het oudste paard dat aan de dressuur meedoet", besluit Van Grunsven.