• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meunier na 2 goals: "Nu zeker niet weg bij Club"

  Vorig seizoen maakte Thomas Meunier maar drie doelpunten.

  Na twee speeldagen heeft Thomas Meunier al twee keer gescoord. Vorig seizoen kwam de 20-jarige spits van Club Brugge, die van de Rode Duivels droomt, in totaal maar aan drie goals.

  "Ik ben echt goed in vorm", zegt Meunier op de website van Club Brugge. "We hebben veel spelers die op de flank kunnen spelen. Maar ik ben niet bang. Op dit moment weet ik dat ik mijn basisplaats verdien."

  Hij speelt op de flank, maar centraal staat hij liever. "Devroe haalde me ook voor die positie. Leekens wil echter dat Refaelov en ik als flankspelers vaak naar binnen komen. Dat ligt me goed en verklaart mijn twee goals."

  "Al moet ik nog efficiënter worden. Van buiten de zestien trap ik vlot op doel, maar één tegen één denk ik te veel na en scoor ik moeilijk."

  Georges Leekens, zijn coach bij Club en ex-bondscoach, noemt Meunier een kandidaat voor België. "Ik weet dat ik in de voorselectie zit voor Nederland (15/08). Een selectie zou fantastisch zijn, zelfs al is het voor de bank of de tribune."

  "Want de concurrentie op mijn positie is enorm, met spelers uit de grootste competities. Een paar jaar geleden waren er meer  mogelijkheden op de flank. Om die stap te zetten, zou ik Club moeten verlaten. Maar deze zomer is dat uitgesloten. Ik wil zeker nog één of twee jaar wachten."

  "Vol voor goal gaan tegen Kopenhagen"

  Wat verwacht hij van Kopenhagen? "Het wordt niet simpel, maar we hebben meer kans om door te stoten. We moeten vol voor de goal gaan. In Denemarken focusten we misschien te veel op het defensieve. We wilden vooral geen goal slikken. Nu moeten we de knop omdraaien en er vol voor gaan."