• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leekens: "Niet twijfelen tegen Kopenhagen"

  Leekens: "Deze club wil van een subtopper een topper worden."

  Georges Leekens kijkt met vertrouwen de return tegen Kopenhagen van woensdag tegemoet. "De 0-0 uit de heenmatch is een fantastisch resultaat. We mogen niet twijfelen en moeten proberen twee goals te maken", zegt hij aan Sporza.

  In de derde voorronde van de Champions League ontvangt Club Brugge morgen het Kopenhagen van coach Ariël Jacobs. Vorige week wou Georges Leekens de terugmatch redden. Met een 0-0 in een gesloten wedstrijd slaagde hij in zijn opzet. Op een persconferentie blikt hij met Sporza vooruit op de match tegen de Denen.

  "We hebben een moeilijke en zware voorbereiding gehad met geblesseerden en geschorsten. Maar we zijn er goed doorgesparteld. In Charleroi hebben we met zijn tienen ook onze emoties onder controle gehouden en we staan nu op kop."

  "De groep werkt heel hard en voor deze moeilijke match rekenen we op onze twaalfde man. Wij dromen van de Champions League, de fans ook."

  Hoe houdt Georges Leekens de druk weg bij de groep? "Als je er alles aan gedaan hebt in de voorbereiding, dan is er geen druk."

  "Deze club wil van een subtopper een topper worden. Dat gaat gepaard met groeipijnen, maar de richting is gegeven: we willen graag naar de Champions League. Hopelijk snel. Maar zo snel zal het niet altijd lukken. We zijn goed gestart en daar moeten we vertrouwen uit putten."

  "We moeten er vanaf de eerste minuut vol voor gaan, zonder naïef te zijn. We proberen ons te kwalificeren, maar dan moet je van de kansen die je meteen krijgt, er twee à drie maken."

  "Kunnen meerwaardespelers voluit gaan?"

  Georges Leekens heeft wel wat personele problemen: "De vier à vijf spelers die een meerwaarde moeten geven, moeten top zijn en eigenlijk spelen. En die hebben toch wat blessures en problemen gehad."

  Zimling, Odjida, Tchite en Larsen sukkelen met fysieke kwaaltjes. "Hoe fit ze zijn, moet ik afwachten. Zimling (foto) viel in Kopenhagen uit en heeft weinig getraind. Odjidja kreeg zondag nog een inspuiting gekregen en Larsen heeft niet getraind en zal met een inspuiting spelen."

  "De vraag is of ze voluit kunnen gaan. Dat is nodig. Maar hun vervangers hebben bewezen dat ze ook titularis kunnen zijn."

  Niet getraind op penalty's

  Club Brugge heeft alvast niet geoefend op eventuele strafschoppen. "Ik ga dat niet doen omdat ik dan vind dat je ervan uitgaat dat het penalty's worden. Op strafschoppen kun je sowieso al weinig trainen."

  "Wij hebben dat in de voorbereiding wel een paar keer gedaan, dus we weten wie er kan scoren. Als er iemand trapt, mag je nooit twijfelen dat je gaat missen. Gewoon een harde bal in de hoek", besluit Leekens.