• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacques Borlée: "Konden 1 of 2 medailles pakken"

  Jacques Borlée geeft tekst en uitleg aan BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers.

  Een dag na de olympische finale van de 400 meter is de ontgoocheling nog altijd erg groot bij de Borlées. "Het is te moeilijk om de wedstrijd opnieuw te bekijken", zegt vader en coach Jacques Borlée. "We hebben nog veel honger."

  De broers Kevin en Jonathan Borlée hebben de hoge verwachtingen niet kunnen inlossen in de olympische finale van de 400 meter. Ze finishten als vijfde en zesde in Londen.

  "De ontgoocheling is zeer, zeer groot", zegt vader en coach Jacques Borlée een dag later aan Sporza.

  "We konden één of twee medailles pakken. Dat hebben we de voorbije dagen laten zien, maar in de wedstrijd van de waarheid worden we vijfde en zesde."

  "Die snelle tijd van Jonathan in de reeksen (44"43) maakte het ook niet makkelijk. Dat bracht veel nervositeit met zich mee. Daar waren we niet klaar voor."

  "Kevin zei me dat hij nog fris zat"

  "De finale heb ik nog niet tot in de puntjes kunnen analyseren. Het is te moeilijk om de wedstrijd opnieuw te bekijken", zegt Jacques Borlée.

  "Jonathan ging te snel van start, Kevin te traag. Kevin zei me dat hij nog fris zat aan de finish. "Ik had veel sneller gekund", zei hij. Kevin was erg gefrustreerd, omdat hij zo traag vertrokken was."

  "Het is nu zo: een vijfde en zesde plaats van twee broers is en blijft een unieke prestatie. Dat zullen we nog beseffen."

  "Maar de honger blijft: we mikken hoger. We willen tot het uiterste gaan."