• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hordeloper Deghelt naar halve finales

  Adrien Deghelt wordt derde in zijn reeks.

  Adrien Deghelt heeft zich op de Olympische Spelen rechtstreeks geplaatst voor de halve finales op de 110 meter horden. Hij werd derde in zijn reeks. Deghelt (27) finishte in 13"52, net boven zijn persoonlijk record (13"50).

  Adrien Deghelt liep in een zware reeks. Vijf atleten waren in het verleden sneller dan de 27-jarige atleet.

  De hordeloper liet zich niet uit zijn lood staan en begon goed. Halverwege de wedstrijd lag hij op de vijfde plaats. Na de laatste horde gooide Deghelt zich als derde over de streep, goed voor een ticket voor de halve finales van woensdag.

  Met 13"52 bleef Deghelt net boven zijn persoonlijk record (13"50), dat hij vorige maand liep op de Nacht van de Atletiek.

  Europees kampioen Sergej Sjoebenkov won de reeks van Deghelt in 13"26. Vice-Europees kampioen Garfield Darien werd vierde (13"54).

  "Nu een persoonlijk record in de halve finales"

  "Dit is geweldig", reageert Deghelt. "13"52 is mijn op een na snelste tijd van het seizoen. En dat tijdens een ochtendsessie, wat niet evident is voor heel wat atleten. Tijdens de opwarming was het dan ook nog eens erg koud. Maar een half uur voor de start voelde ik wel dat ik goede benen had."

  Voor Deghelt was het zijn eerste kennismaking met de Olympische Spelen. "Het stadion is echt indrukwekkend. Als het publiek begint te roepen, krijg je echt kippenvel. Toch kon ik me van de geweldige sfeer in het stadion afsluiten. Daardoor was mijn concentratie uitstekend."

  "Mijn volgend doel is een persoonlijk record lopen in de halve finales. Ik kan me nu helemaal concentreren op mijn volgende wedstrijd. Ik ga er in elk geval van genieten."

  Uitslag eerste reeks 110 meter horden

  1. Sergej Sjoebenkov (Rus) - in 13"26
  2. Konstadinos Douvalidis (Gri) - 13"40
  3. Adrien Deghelt - 13"52
  4. Garfiel Darien (Fra) - 13"54
  5. Paulo Villar (Col) - 13"55
  6. Matthias Bühler (Dui) - 13"68
  7. Shi Dongpeng (Chn) - 13"78
  8. David Ilariani (Geo) - 13"90

  De top 3 gaat rechtstreeks naar de halve finales. De nummers 4 en 5 plaatsen zich dankzij hun tijd.