• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hockeyspeler wil priester worden

  Carlos Ballvé zal een priesteropleiding volgen in het seminarie Redemptoris Mater in Brussel.

  De Spaanse hockeyspeler Carlos Ballvé reist na de Spelen meteen naar Brussel om er zijn priesterstudie te voltooien. "Na de medaille die ik in 2005 won op het WK voor junioren, werd ik me bewust van God in mijn leven."

  "In 2005 nam ik met de Spaanse juniorenselectie deel aan het WK. We begonnen rampzalig aan het toernooi. Daarom ben ik toen naar de mis gegaan om een pact te sluiten met God. Uiteindelijk wonnen we nog brons. Ik ben na afloop als dank naar Medjugorje in Bosnië gereisd, zoals ik had beloofd in het pact", vertelt Ballvé.

  Medjugorje is sinds 1981 een bedevaartsoord. Er zouden regelmatig Mariaverschijningen plaatsvinden. Ondertussen bezochten al meer dan 25 miljoen bedevaarders de plek.

  Na de Spelen zal Ballvé zijn droom om priester te worden proberen realiseren in het Brusselse seminarie Redemptoris Mater.