• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hockeymannen verslaan India en spelen voor plaats 5

  België zet India vrij vlot opzij.

  De Red Lions mogen zaterdag voor de vijfde plaats spelen in het olympische hockeytoernooi. In hun laatste groepswedstrijd wonnen de Belgen vlot van India met 3-0. "We doen beter dan we gehoopt hadden", klinkt het.

  Dankzij de zege van Nederland eerder op de dag kreeg België een uitstekende kans om in groep B de derde plaats over te nemen van Zuid-Korea.

  En de Lions namen het heft meteen in handen. Jérôme Dekeyser mikte eerst een strafcorner te hoog, maar kreeg kort daarna een zee van ruimte om zijn fout te herstellen. Hij poeierde de open schietkans in doel en bracht België 1-0 voor (foto).

  Maar India groef zich niet in. Met vier opeenvolgende doelpogingen ging het zelfs volop in zijn kansen geloven. Vincent Vanasch moest België zowel voor als na de rust enkele keren behoeden voor de gelijkmaker.

  Pas na bijna 50 minuten zorgde Gauthier Boccard met zijn 2-0 voor de verlossing. De 3-0 van Florent van Aubel werd na videoraadpleging op verzoek van India afgekeurd. Maar na een resem Belgische kansen pikte Tom Boon toch nog een doelpunt mee.

  De 3-0-overwinning levert België de derde plaats op in groep B. Zo kunnen de Lions hun toernooi zaterdag nog wat meer glans geven. Dan spelen ze in een rechtstreeks duel tegen Spanje om de vijfde plaats.

  "Bij de eerste zes eindigen, is magnifiek"

  • Felix Denayer (verdediger): "De derde plek is verdiend. Al is er een gevoel dat we de halve finale hadden kunnen bereiken. Maar vijfde worden, zou enorm mooi zijn."
  • Jérôme Dekeyser (aanvaller): "We hebben vandaag een ongelooflijke wedstrijd gespeeld. En we moeten onze keeper feliciteren. Derde is beter dan we gehoopt hadden, maar tegen Nederland en Nieuw-Zeeland hebben we punten laten liggen. We zullen nu alles geven voor die vijfde plaats."
  • Vincent Vanasch (keeper): "Ik heb gedaan wat ik moest doen. Leuk dat de rest de kansen heeft afgemaakt. Ons doel was top acht, dus bij de eerste zes eindigen, is magnifiek. Vanavond feest? Neen, daar is het nog te vroeg voor."