• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Feng Zhe wint goud op brug

  Feng Zhe turnde de moeilijkste oefening van allemaal en werd beloond met het goud.

  De Chinees Feng Zhe heeft goud veroverd op de brug. De Chinees turnde een hoge moeilijkheidsgraad en hield zo de Duitser Marcel Nguyen achter zich. Brons was voor de verrassende Fransman Sabot.

  De Chinees Feng Zhe had zich als derde geplaatst voor de finale, maar in de landenwedstrijd had hij al een nagenoeg perfecte oefening van 15,950 laten zien. Hij was dus te kloppen man in de finale.

  Feng turnde in de toestelfinale brug de moeilijkste oefening van het hele veld. Hij maakte enkele slordigheidsfoutjes, maar dat bracht de Chinees niet uit zijn evenwicht. Hij maakte een goede afsprong en kreeg van de jury 15,966 punten.

  De Duitser Marcel Nguyen, die in de meerkamp verrassend zilver had gewonnen, turnde een foutloze oefening. Hij sloot af met zijn kenmerkende afsprong: een dubbele salto moet schroef. Zijn oefening was net iets minder moeilijk dan die van Feng en dus moest Nguyen zich tevreden stellen met het zilver (15,800).

  De verrassing op brug bij de mannen was de Fransman Hamilton Sabot. Hij turnde een degelijke oefening met enkele mooie details, waaronder een handstand op een legger. Ook zijn afsprong bracht hij tot een goed einde. Brons voor de Fransman, die zich als laatste voor de finale had geplaatst.

  De Japanse broers Tanaka, die zich als nummers 1 en 2 hadden geplaatst voor de finale, stelden teleur.