• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Fassaert mist finale na kleine foutjes

  Claudia Fassaert is er met haar paard Donnerfee niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale in de dressuur. De combinatie maakte enkele kleine foutjes en dat kwam hen duur te staan. Fassaert eindigde 27e.

  Fassaert en Donnerfee hadden zich als 21e geplaatst voor de Grand Prix Spécial. Daarmee bereikte Fassaert haar doel, maar ook de finale van de beste 18 combinaties leek een reële doelstelling.

  De Belgische amazone en haar paard reden een degelijke proef in de Grand Prix Spécial, maar maakte een kleine fout.

  Dat bracht Fassaert op een totaalscore van 70,095% en daarmee doet ze het iets minder goed dan in de eerste ronde.

  Met die score slaagden Fassaert en Donnerfee er ook niet in zich te plaatsen voor de individuele finale. Fassaert werd uiteindelijk 27e. Enkel de beste 18 na de Grand Prix Spécial plaatsen zich voor die eindfase.

  Fassaert: "Ik baal toch wel"

  Claudia Fassaert viel met een score van 70 procent buiten de top 18. "Als we die stomme fouten achterwege hadden gelaten, zouden we hoger scoren", steekt ze haar ontgoocheling niet weg. "Maar we hebben ook veel moois getoond."

  "Donnerfee was een beetje hengstig. Ik heb daar te afwachtend op gereageerd in de hoop dat ze er wel door zou komen. Maar ze bleef tam en het was te laat om haar weer scherp te stellen."

  "Welk gevoel ik heb na deze Spelen? Ik ben superblij dat ik de halve finale gehaald heb. Maar als je weet dat de special je beste proef is, wil je ook naar de finale. Dus ik baal toch wel."