• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Durant dirigeert Dream Team naar vijfde zege

  Kevin Durant heeft met 28 punten een groot aandeel in de overwinning.

  De Amerikaanse basketbalmannen trekken met een vlekkeloos rapport naar de kwartfinales. Argentinië hield een helft gelijke tred in de vijfde en laatste groepsmatch, maar kraakte toch: 126-97.

  Na hun moeizame zege tegen Litouwen kregen de Amerikanen opnieuw een lastige tegenstander op hun bord. Het VS-systeem liep dit keer gesmeerder, maar Argentinië moest lang niet onderdoen.

  Integendeel. Onder impuls van een zo goed als foutloze Manu Ginobili nam het voor de rust zelfs een paar keer de leiding. Al had de slordige afwerking van de VS daar ook wat mee te maken.

  Maar na de rust vond Kevin Durant het welletjes. Met onder meer vier kort op elkaar volgende driepunters nam hij het Dream Team op sleeptouw. 17-42 was het harde verdict in quarter drie.

  De bonus was veiliggesteld en dus konden de NBA-sterren in het slotkwart hun voet van het gaspedaal halen. Het spektakel werd verzorgd en Argentinië bood niet meer het weerwerk zoals voor de rust. De Amerikanen wonnen hun vijfde en laatste groepsmatch uiteindelijk met 97-126.

  In de kwartfinales spelen de VS woensdag tegen Australië, dat op zijn beurt vierde werd in groep B. De andere kwartfinales zijn Brazilië-Argentinië, Frankrijk-Spanje en Rusland-Litouwen.

  Argentinië - Verenigde Staten 97-126

  Rust: 59-60
  Quarters: 32-34, 27-26, 17-42, 21-24
  Topschutters Argentinië: Ginobili 16, Delfino 13, Gutierrez 12
  Topschutters VS: Durant 28, James 18, Paul 17