• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bultheel vervangt Bouckaert in estafetteteam

  Michael Bultheel is de vervanger van Jente Bouckaert.

  Jente Bouckaert (22) moet wegens een voetblessure een kruis maken over de Olympische Spelen. Hordeloper Michael Bultheel neemt zijn plaats in het team van de 4x400 meter in. "De ploeg zal klaar zijn", zegt coach Jacques Borlée.

  Jente Bouckaert blesseerde zich tijdens de ultieme voorbereidingsstage van het aflossingsteam in Nice. Hij liep een scheuring op in zijn rechtervoet. "Ik hoopte dat het om een ontsteking ging en daarom reisde ik ook af naar Londen. Maar uit een scan blijkt dat het een scheuring is", zegt hij.

  "Ik ben uiteraard ontgoocheld, maar ik heb toch ook van de olympische sfeer mogen proeven. Nu wil ik er over vier jaar in Rio zeker bij zijn."

  De aflossingsploeg zal donderdag in de reeksen bestaan uit de broers Borlée, Antoine Gillet en Nils Duerinck. Coach Jacques Borlée hoopt dat zijn zonen tegen dan de ontgoocheling van de 400 meter verwerkt zullen hebben.

  "Het was een uppercut, maar dat moet je aanvaarden. Onze ploeg zal klaar zijn om de finale te halen en daarin willen we de toplanden het vuur aan de schenen leggen. Het ligt dicht bij elkaar. Het mentale wordt doorslaggevend," weet Jacques Borlée.