• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Brazilië-Mexico is de olympische voetbalfinale

  Brazilië maakte in de tweede helft korte metten met Zuid-Korea.

  Brazilië en Mexico spelen zaterdag op Wembley de finale van het olympisch voetbaltoernooi. Brazilië legde Zuid-Korea met 3-0 over de knie en Mexico versloeg Japan: 3-1. Brazilië scoorde al 5 wedstrijden op een rij 3 doelpunten en is favoriet.

  Zuid-Korea begon op Old Trafford met veel lef aan zijn halve finale tegen Brazilië. Het drukte de Zuid-Amerikanen in de beginfase helemaal weg, maar scoren lukte niet.

  Eenmaal Brazilië de wedstrijd onder controle had, was het aan de Koreanen om te bibberen. Brazilië maakte wel gebruik van het overwicht. Niet veel voor de rust schoof Romulo de 0-1 onder de Zuid-Koreaanse doelman in het doel.

  In het begin van de tweede helft probeerde Zuid-Korea nog wel, maar het was Brazilië dat het laken volledig naar zich toe trok. Met twee goals van Damiao in acht minuten was Zuid-Korea helemaal uitgeteld. De 23-jarige Damiao zit nu al aan zes treffers.

  In de slotfase besloten de Brazilianen het publiek nog wat te verwennen. Neymar toverde enkele knappe bewegingen uit zijn voeten en Pato en Hulk kregen nog enkele speelminuten.

  Mexico verslaat Japan

  Eerder op de avond gaven Mexico en Japan elkaar partij. In een aangename eerste helft was het Japan dat verdiend de score opende. Na 12 minuten vond Otsu de weg naar de netten. Hij scoorde van buiten de zestien meter met een prachtige knal in de kruising.

  Rond het halfuur begon Mexico de druk naar voor op te drijven. De verdediging van Japan had het moeilijk en op corner was het raak. Fabian kopte aan de tweede paal binnen.

  Mexico had het overwicht in balbezit en Japan kreeg het niet meer voor elkaar in de aanval. Beide ploegen leken tevreden met de gelijke stand aan de rust.

  De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd: met overwicht voor Mexico. Peralta wrong eerst nog een kans de nek om, maar bij zijn tweede poging had hij meer succes. Na balverlies in de Japanse defensie schoot Peralta Mexico op voorsprong.

  Met nog twintig minuten voor de boeg moest Japan wel komen, maar het vond geen opening in de Mexicaanse muur. De beste kansen waren integendeel voor Mexico en Cortes maakte het in de 93e minuut met een lage schuiver af: 3-1.

  Uitslagen halve finales voetbaltoernooi (m)

  • Mexico - Japan 3-1
   • Doelpunten: 12' Otsu 0-1, 31' Fabian 1-1, 65' Peralta 2-1, 93' Cortes 3-1
  • Zuid-Korea - Brazilië 0-3
   • Doelpunten: 38' Romulo 0-1, 57' en 64' Leandro Damiao 0-3 en 0-3