• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bolt met sprekend gemak door op de 200 meter

  Usain Bolt had tijd genoeg om rond te kijken in zijn reeks.

  De reeksen van de 200 meter zijn uitgedraaid op een gezondheidswandeling voor Usain Bolt. De olympische kampioen van de 100 meter plaatste zich moeiteloos in een tijd van 20"39. Yohan Blake en Christophe Lemaitre plaatsten zich ook makkelijk.

  Usain Bolt moest al meteen in de eerste reeks in actie komen. Bolts tegenstanders konden enkel toekijken hoe de Jamaicaan schijnbaar moeiteloos naar de zege liep. In de laatste meters nam Bolt uitgebreid tijd om wat rond te kijken.

  Ook Bolts landgenoot en trainingsmaatje Yohan Blake (foto) hoefde zich nauwelijks in te spannen. De sterke Jamaicaan kwam als eerste de bocht uit en kon uitbollen in de laatste meters. Hij liet 20"38 optekenen, één honderdste seconde sneller dan Bolt.

  Christophe Lemaitre plaatste zich eveneens probleemloos voor de halve finales. De snelle Fransman zet op de Spelen alles op de 200 meter, want hij liet zelfs de 100 meter schieten. Met 20"34 won hij zijn reeks. Hij ging wel iets langer door dan Bolt en Blake.