• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  BOIC: "Onze droom van 6 medailles wordt lastig"

  "Er mag nog wat meer kleur bij", vindt Eddy De Smedt.

  Na tien dagen en drie medailles heeft het BOIC een tussentijdse balans opgemaakt van deze Olympische Spelen. Delegatieleider Eddy De Smedt zit met een dubbel gevoel.

  "Ons basisidee is gerealiseerd: met drie medailles doen we nu al beter dan in Peking. Maar we moeten ook toegeven dat onze droom van zes medailles heel moeilijk wordt. Dan moet alles meevallen", weet De Smedt.

  "Zes medailles was geen onrealistische doelstelling als je ziet hoe dicht we er in sommige sporten zijn bij geweest. Uiteraard hopen we dat er nog wat kleur bij komt."

  Op 12 augustus maakt het BOIC de definitieve balans op tijdens een persconferentie in het Belgium House. "Het zou jammer zijn als we dan zouden moeten vaststellen dat het bij drie medailles gebleven is", weet De Smedt.

  Volgens BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers wordt het sowieso steeds moeilijker een medaille te winnen. "Het niveau wordt steeds hoger en hoger en het verschil tussen de toppers steeds kleiner. Dat hebben we gisteren nog gezien in het zeilen en op de 400 meter. Alles ligt steeds meer op een zakdoek. Een medaille winnen is een uitzonderlijke prestatie", vindt Beckers.