• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Volgens mij ligt het aan die Britse fietsen"

  Baanwielrenner Njisane Phillip uit Trinidad werd geklopt door de Brit Jason Kenny in de halve finale van de sprint. Hij denkt dat het materiaal ervoor iets tussen zit. "Misschien moeten ze me ook maar zo'n Britse fiets geven."

  Groot-Brittannië veroverde al vijf van de zeven gouden medailles in het baanwielrennen. "Ik weet niet wat het is. Volgens mij zijn het de Britse fietsen. Ik vind dat ze mij er ook zo een moeten geven", zegt Phillip, ontgoocheld door zijn vierde plaats.

  De Britse baanfietsen werden ontwikkeld door een team experten onder leiding van Chris Boardman, de olympische kampioen van 1992. Mogelijk ligt een technisch voordeel aan de basis van de talrijke Britse titels.

  Isabelle Gautheron, begeleidster van de Franse baanwielrensters, vindt het ook merkwaardig. "Wat is het geheim van hun voorbereiding? Hebben ze een speciale technologie? Ik vraag me echt af hoe het komt dat ze zo sterk voor de dag komen."