• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ongunstige banen kosten Borlées medaille"

  Cédric Van Branteghem: "De 4x400 meter-ploeg moet op de top 5 mikken."

  De Borlées hebben de hoge verwachtingen niet kunnen inlossen op de 400 meter in Londen. "Het is fout gelopen in de halve finales", zegt oud-loper Cédric Van Branteghem, die niet meteen aan een medaille denkt op de 4x400 meter.

  Kevin en Jonathan Borlée zijn respectievelijk op de vijfde en zesde plaats geëindigd van de olympische 400 meter-finale.

  "We zijn ontgoocheld, maar dat is sport", stuurden ze vannacht de wereld in via Twitter. "We maken het goed in 4x400 meter :-)."

  "Ik heb ze een berichtje gestuurd. Kevin antwoordde dat hij erg gefrustreerd was", zegt Cédric Van Branteghem, oud-teamgenoot van de Borlées in de 4x400 meter.

  "Het is fout gelopen in de halve finales. Kevin en Jonathan liepen geen toptijd en dat heeft hen een goede baan gekost in de finale."

  "Die ongunstige banen hebben een grote rol gespeeld. Baan 2 is heel scherp. Daar moet je naar iedereen toelopen met het risico dat je te rap start, dat is met Jonathan gebeurd."

  "Bij Kevin was het omgekeerd. Hij zag niemand voor zich in baan 9 en moest op zijn gevoel lopen. Na 300 meter lag hij niet in de juiste positie. Met een sterke eindsprint is hij nog op de vijfde plaats gefinisht, maar in een betere baan zat de derde plaats er zeker in."

  "Vijfde plaats bevestigen met 4x400-ploeg"

  Donderdag lopen de Borlées de reeksen van de 4x400 meter met de Belgische ploeg. "We moeten opletten dat we de verwachtingen niet opnieuw onrealistisch hoog stellen", zegt Cédric Van Branteghem, die in 2008 naar de vijfde plaats liep met de Borlées.

  "De Amerikanen hadden geen enkele atleet in de individuele finale, maar in de breedte blijven ze erg sterk."

  "Jamaica en de Bahamas hebben ook een goede ploeg. En de Britten lopen voor eigen publiek."

  "De finale moeten we zeker halen. En dan blijf ik realistisch: als we de vijfde plaats van Peking bevestigen, is het toernooi geslaagd voor de Belgische ploeg."

  Amerikaan Merritt haalt 4x400 niet

  De Amerikanen kunnen niet rekenen op LaShawn Merritt. De toploper geraakt niet fit voor de 4x400 meter. Merritt sukkelt met een hamstringblessure.

  Jeremy Wariner is mogelijk zijn vervanger. Die kon zich niet plaatsen voor de individuele 400 meter. Vier jaar geleden was Wariner de slotloper in Peking. Hij hielp de Amerikanen aan het goud.