• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zagré: "Ik droom van een finale"

  Anne Zagré: "In de aanloop naar de Spelen liep ik sneller en sneller."

  Eline Berings en Anne Zagré moeten straks aan de bak op de 100 meter horden in Londen. Allebei mikken ze op de halve finales, Zagré hoopt op meer: "De Olympische Spelen zijn een droom, waarom niet?"

  Anne Zagré zit in topvorm. Vorige maand stelde ze nog het Belgisch record scherper: 12"79 is haar toptijd.

  "In de aanloop naar de Olympische Spelen liep ik sneller en sneller. Het Belgisch record heeft me extra vertrouwen gegeven", zegt de 22-jarige gazelle.

  "Het laatste jaar ben ik sterk geëvolueerd: fysiek, technisch, maar vooral mentaal ben ik gegroeid. Daar heb ik met mijn coach Jonathan Nsenga hard aan gewerkt."

  "Ik ben 22 jaar, het zijn mijn eerste Spelen, maar ik ben hier niet alleen om te leren. Ik wil presteren."

  "Ik zal tevreden zijn als ik de halve finales haal, maar de Spelen zijn een droom. Waarom zou ik dus niet van een finale durven te dromen? Ik ga alles geven."

  Berings: "Top 16 zou heel goed zijn"

  Ook Eline Berings neemt voor het eerst deel aan de Olympische Spelen. Na een jaar vol blessureleed is ze stilaan weer de oude.

  "Ik heb een goed winterseizoen achter de rug en kwam twee keer dicht in de buurt van mijn persoonlijk record (12"94). Deze Spelen komen vast en zeker op het ideale moment", zegt Berings (26).

  "Beter doen dan 12"94 is mijn doel, ik denk dat 12"90 zeker mogelijk is. Als niet iedereen toptijden loopt, denk ik wel dat ik in de halve finales raak."

  "De top 16 zou heel goed zijn. Met goede benen en in een goede dag is de top 14 misschien mogelijk. Het is een snelle piste."