• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Yang pakt olympische titel op sprong

  Yang Hak-Seon pakte olympisch goud met een sprong die naar hem is genoemd.

  De Zuid-Koreaan Yang Hak-seon heeft goud gewonnen op sprong. De wereldkampioen liet de moeilijkste sprong van het veld zien en voerde die ook goed uit. Zilver was voor de Rus Abljazin, brons voor Radivilov uit Oekraïne.

  De Rus Denis Abljazin had zich als eerste geplaatst voor de finale. Hij haalde eerder tijdens deze Spelen al brons op vloer en turnde ook de ringenfinale. Hij liet twee uitstekende sprongen zien, maar moest bij zijn tweede landing wel een grote pas maken. Abljazin pakte het zilver.

  De 19-jarige Koreaan Yang Hak-seon was de andere favoriet in de finale. De regerende wereldkampioen voerde zelfs een sprong uit die naar hem is genoemd.

  Die sprong was meteen de moeilijkste van de finale. Yang voerde de overslag, gestrekte salto met drievoudige schroef goed uit, maar moest bij de landing wel een paar passen maken. Die fout zette hij bij zijn tweede sprong recht. Hij voerde die perfect uit en landde ook stevig. De jury beloonde hem met de twee hoogste scores van de finale.

  Het brons was voor de Oekraïner Igor Radivilov.