• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Acker: "Zó spannend! Niet normaal!"

  Evi Van Acker: "Vanaf de laatste boei wist ik dat het binnen was."

  Evi Van Acker begon aan de medaillerace op de vierde plaats, maar ze zeilde nog naar het brons. "Meer zat er niet in vandaag", is ze eerlijk. "Na de finish zat ik met mijn coach te janken."

  Evi Van Acker stond even aan de leiding tijdens haar olympische week, maar ze moet uiteindelijk vrede nemen met het brons. "Het is geen goud, maar meer zat er vandaag niet in. Ik ben al blij dat ik een medaille haal", zegt Van Acker.

  "Ik was gisteren héél gespannen en zat voortdurend te denken: het kan goud worden, maar ook een vierde plaats. Dat laatste zou het ergste zijn dat je kan overkomen op de Olympische Spelen."

  "De race was ongelooflijk spannend. Niet normaal. Ik was blij dat ik goed startte, want dat liep niet zo goed de voorbije dagen. Ik maakte alleen enkele foutjes in de voorwindse rakken."

  "Ik lag bijna de hele wedstrijd op de vierde plaats en dus net buiten de medailles. Ik kwam goed terug, maar toen kwam er een touwtje tussen mijn katrol. Na het derde kruisrak was het alles of niets."

  "Ik heb niet meer omgekeken en vanaf de laatste boei wist ik dat de medaille binnen was. Ik haalde nog bijna de tweede in, maar die Britse nam voortdurend mijn wind weg. Onbegrijpelijk, want ze kon niets meer winnen. Ik denk dat ze "een pik" heeft op mij."

  "Na de finish zat ik met mijn coach te janken. Hopelijk zet dit de jeugd aan om in een boot te stappen. En hopelijk inspireert dit de andere Belgen nog."

  Coach: "Ik ben echt héél, héél blij"

  Wil van Bladel was door het dolle heen met het brons van zijn pupil Evi Van Acker. Enthousiast zwaaide de Nederlander met een Belgische driekleur. "Ik ben echt héél, héél blij."

  "Het was niet goed begonnen, maar gelukkig heeft Evi nog een grote "save" kunnen doen", zegt Van Bladel. "We hebben 40 dagen op dit parcours getraind en ik heb haar er steeds op gewezen dat ze bij de start rechts moest houden. Maar ze wordt in de hoek gedreven en moest naar links."

  "Ik ben blij dat ze daarna aanviel. Dat heeft geloond. We hadden lang geleden gezworen dat ze hier een medaille moest halen. De kleur maakt dan niet uit."