• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Suhr doorbreekt hegemonie van Isinbajeva

  Jennifer Suhr pakt haar eerste olympische titel.

  Na twee titels op rij is Jelena Isinbajeva in Londen niet verder gekomen dan het brons in het polsstokspringen. De Amerikaanse Jennifer Suhr sprong naar het goud, het zilver was voor de Cubaanse Yarisley Silva.

  De Poolse Rogowska zorgde al snel voor opschudding. In 2004 pakte ze nog brons in Athene, maar nu moest de wereldkampioene van 2009 al afdruipen na drie missers op de aanvangshoogte van 4,55 meter.

  Ook bij titelverdedigster Jelena Isinbajeva liep het aanvankelijk niet van een leien dakje. De Russische begon aan de competitie op 4,55 meter, maar faalde meteen bij haar eerste poging en dat zou haar later duur te staan komen.

  Isinbajeva ging meteen door naar 4,65 meter en daarop lukte het wel. De Russische leek vertrokken, maar dat was buiten de Amerikaanse Jennifer Suhr gerekend. Die ging bij haar tweede sprong van de avond meteen foutloos naar 4,70 meter en nam de leiding.

  De Cubaanse Yarisley Silva volgde het voorbeeld van Suhr en ook Isinbajeva kon niet achterblijven. Suhr deed er evenwel nog een schepje bovenop en ging bij haar tweede poging ook over 4,75 meter.

  Silva deed even goed terwijl Isinbajeva na twee missers op die hoogte moest pokeren en meteen voor 4,80 meter ging. Dat liep niet goed af en dus moest de tweevoudige olympische kampioene vrede nemen met het brons.

  De strijd om het goud werd beslecht tussen Suhr en Silva. Geen van beiden raakte over 4,80 meter en dus pakte Suhr, die in Peking zilver won, de titel. Silva had immers al gefaald bij haar eerste poging op de aanvangshoogte van 4,55 meter.