• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sanchez wint 400 meter horden in Athene-tijd

  Felix Sanchez verovert na acht jaar opnieuw goud.

  Felix Sanchez heeft zich tot olympisch kampioen gekroond op de 400 meter horden. De Dominicaan deed dat in exact dezelfde tijd als toen hij op de Spelen van 2004 in Athene goud pakte. Michael Tinsley en Javier Culson pakten zilver en brons.

  De Costa Ricaan Culson kwam als favoriet aan de start, maar tikte een horde aan en kon die misstap niet meer goedmaken. Hij zou als derde over de streep lopen.

  Sanchez liep wel een foutloze race. De bijna 35-jarige olympische kampioen van 2004 finishte in 47"63, goed voor de gouden plak. Opmerkelijk, want acht jaar geleden leverde exact dezelfde tijd hem ook de olympische titel op.

  In de schaduw van Sanchez pakte de Amerikaan Michael Tinsley verrassend het zilver. Thuisloper David Greene, de wereldkampioen van 2011, viel net naast het podium. De Amerikaan Angelo Taylor, olympisch kampioen in 2000 en 2008, werd vijfde.