• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rondelez: "Had last van geblokkeerde rug"

  De Spelen in Londen waren het sluitstuk van de topsportcarrière van Rondelez.

  Sigrid Rondelez nam gisteren afscheid van de Olympische Spelen op de zeventiende plaats in de RS:X-klasse. Ze is ontgoocheld met haar eindresultaat. "Iedereen zegt dat ik een plaats in de top tien waard was."

  Rondelez nam voor de derde keer deel aan de Spelen. In Sydney 2000 werd ze zestiende en in Athene finishte ze als achttiende. Ze was toen actief in de Mistralklasse.

  Voor haar laatste Spelen nam de 41-jarige windsurfster deel in de RS:X-klasse. Ze kwam nooit helemaal in haar ritme en moest tevreden zijn met de zeventiende plaats.

  "Ik ben een beetje ontgoocheld met dat resultaat", blikt Rondelez een dag later terug. "Iedereen zegt dat ik een plaats in de top tien waard was, maar de eerste dagen miste ik mijn start."

  "Ik kwam kracht tekort omdat mijn rug geblokkeerd was. De laatste races heb ik me nog wat kunnen herpakken, maar meer dan de zeventiende plaats zat er niet meer in."

  Londen 2012 betekent voor Rondelez, bio-ingenieur van opleiding, het einde van haar topsportcarrière. "Daar dacht ik gisteren wel aan toen ik van mijn plank kwam. Dit was mijn laatste evenement op topniveau, maar ik zal af en toe nog wel een wedstrijdje varen."