• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Parfait Mandanda kreeg tips van broer Steve

  Parfait Mandanda hecht veel waarde aan de tips van zijn broer.

  Parfait Mandanda (22) beleefde zaterdag zijn vuurdoop bij Charleroi. Tegen Club Brugge verving hij Baguette onder de lat. Vooraf kreeg hij telefoon uit Marseille en kreeg hij tips van zijn grote broer Steve (27), keeper bij Olympique Marseille.

  Mandanda kan weinig adelbrieven voorleggen met één basisplaats vorig seizoen in tweede klasse, maar slikte tegen Club maar één goal. "Jammer dat ik die 0-1 van Meunier niet kon verijdelen. Maar door een deviatie stond ik plots op het verkeerde been."

  Parfait kon rekenen op zijn broer voor tips. "Voor de wedstrijd belde ik nog met mijn broer Steve (keeper van Marseille en de Franse ploeg). Hij vertelde over zijn debuut en verzekerde me dat alles in orde zou komen", zegt Mandanda in Sudpresse en La Dernière Heure.

  Mandanda was zaterdag de vervanger van Cyprien Baguette, waarmee hij een goede band heeft. "We spreken veel met elkaar en er is een gezonde concurrentie tussen ons. Ik hoop dat dat zo zal blijven."