• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ouedraogo sluit haar Spelen af met PR

  Elodie Ouedraogo loopt naar de vierde plaats in haar halve finale.

  Elodie Ouedraogo heeft haar beste prestatie voor het laatst opgespaard. Met 55"20 werd ze vierde in haar halve finale van de 400 meter horden. Hiermee verbetert ze haar persoonlijke record, maar dat was net niet genoeg voor een finaleplaats. "Ik ben toch supertevreden."

  Elodie Ouedraogo (31) had in de eerste ronde van de 400 meter horden amper de 20e tijd van alle halvefinalisten gelopen. Ze mocht dus niet al te veel ambitie koesteren voor haar halve finale. "Ik ga bevrijd lopen", kondigde ze aan.

  En Ouedraogo hield woord. Ze ging behoedzamer dan in de reeksen van start en had zo op het einde nog wat over om naar de vierde plaats in haar wedstrijd te lopen.

  Met 55"20 doet ze negen honderdste seconde af van haar persoonlijke record. Het volstond wel net niet om via de verliezende tijden naar de finale te gaan.

  Omdat twee loopsters werden gediskwalificeerd in de laatste reeks, schoof Ouedraogo aanvankelijk op naar de negende plaats, op één honderdste seconde van de finale. Maar later trok de organisatie de diskwalificaties weer in.

  De halve finale was wellicht een van de laatste wedstrijden voor Ouedraogo. Ze overweegt om er na dit seizoen een punt achter te zetten. Een olympische medaille had ze al gewonnen, want in Peking veroverde ze zilver met de 4x100m-ploeg.

  Ouedraogo: "Ik had nog iets recht te zetten"

  Elodie Ouedraogo wist nog niet dat ze maar net naast een finaleticket zou grijpen, maar ze was vooral tevreden dat ze haar mindere prestatie uit de reeksen kon doen vergeten. "Ik ben supertevreden."

  "Na gisteren had ik iets recht te zetten. Ik haalde met de halve finales wel mijn doel, maar ik voelde me toch onvoldaan. Ik heb zo'n goeie trainingen achter de rug en die wedstrijd strookte niet met wat ik kan."

  "Ik zat met veel vragen. Ik begreep niet waarom ik zo slecht was. Toen ik de beelden bekeek, zag ik dat ik te snel gestart was en dat ik dat niet kon aanhouden."

  "Ik ben vandaag als een ander mens opgestaan en heb de knop omgedraaid. "Geniet er toch eens van dat je tussen de beste sporters ter wereld mag lopen", zei ik tegen mezelf."

  Ouedraogo loopt meer dan waarschijnlijk nog maar één wedstrijd in haar carrière, op de Van Damme Memorial. "Meer gaat echt niet, want de combinatie EK en Spelen was toch zwaarder dan gedacht."

  Ouedraogo: "Had iets meer moeten meekrijgen van Moeder Natuur"

  Toen Ouedraogo even later geconfronteerd werd met die ene honderdste seconde die ze tekortkwam om de finale te halen (wat uiteindelijk door de intrekking van de diskwalificaties dus niet zo was), reageerde ze laconiek en met wat zelfspot.

  "Jammer dat ik niet wat meer meegekregen hebben van Moeder Natuur. Dan was ik aan de finish misschien wel een honderdste van een seconde sneller geweest", lachte ze.