• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ostaptsjoek maakt favorietenrol waar

  Nadezjda Ostaptsjoek pakte overtuigend het goud in het kogelstoten.

  De Wit-Russische Nadezjda Ostaptsjoek heeft het kogelstoten gewonnen. Ze stootte de kogel als enige meer dan 21 meter ver. Titelverdedigster Adams werd tweede.

  De Nieuw-Zeelandse titelverdedigster Valerie Adams begon het best aan de finale. Ze kwam meteen tot 20,61 meter, een afstand die vier jaar geleden in Peking nog goed was voor goud.

  Dat het in Londen verder zou moeten, was op basis van het seizoensverloop te verwachten. De Wit-Russische Nadezjda Ostaptsjoek stootte dit seizoen net als Adams al meer dan 21 meter.

  De 31-jarige Ostaptsjoek toonde in de tweede ronde haar klasse en de kogel landde na 21,31 meter. Adams verbeterde zich wel nog tot 20,70m maar verder kwam ze niet meer.

  Ostaptsjoek, de wereldkampioene van 2005, verbeterde zich wel nog een keer tot 21,36 meter en pakte zo overtuigend het goud.

  De Chinese Gong Lijiao leek lange tijd op weg naar brons, maar in de laatste ronde werd ze nog voorbijgestoken door Jevgenija Kolodko. De 22-jarige Russische stootte een nieuw persoonlijk record van 20,48m en deed zo 26 centimeter beter dan Gong.