• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Moestafina wint hoogstaande brugfinale

  Alija Moestafina heeft de olympische titel op de brug met ongelijke leggers veroverd. In een hoogstaande finale hield ze de titelverdedigster He achter zich. Beth Tweddle pakte brons voor eigen publiek.

  Titelverdedigster He Kexin opende de wedstrijd en liet meteen enkele moeilijke combinaties zien. Ze turnde net iets minder goed dan in de kwalificaties en scoorde uiteindelijk 15,933.

  De Britse Beth Tweddle had zich als beste geplaatst voor de finale. De intussen 27-jarige Tweddle liet aartsmoeilijke combinaties zien, maar bij haar afsprong maakte ze een grote fout. Ze zette een pas naar achteren en kwam niet aan de score van He. Tweddle zou uiteindelijk wel brons pakken.

  De Russin Alija Moestafina veroverde al brons in de allroundfinale en zilver met het team. De 17-jarige Moestafina turnde vol vertrouwen en liet een foutloze oefening zien. Ze scoorde als enige turnster meer dan 16 punten en ging zo aan de haal met het goud.

  Moestafina blesseerde zich vorig jaar nog zwaar aan de linkerknie. Ze scheurde haar kruisband en was lange tijd buiten strijd.