• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Man probeert start van de 100 meter te verstoren

  Usain Bolt werd niet gehinderd door de flessengooier.

  De Londense politie heeft gisteravond een man gearresteerd die bij de start van de 100 meter bij de mannen een flesje naar de atleten gooide. De man miste wel zijn doel, want Bolt en co merkten niets van het voorval.

  Net voor de start van de 100 meter gooide een 40-jarige man uit het publiek een plastic flesje naar de startblokken van de atleten. Niemand werd geraakt en de atleten konden probleemloos starten.

  "De man werd opgepakt wegens het verstoren van de openbare orde", bevestigde een woordvoerder van Scotland Yard. "Je hoorde hem beledigingen roepen en daarna gooide hij een plastic flesje op de piste."

  Achteraf verklaarde Usain Bolt dat hij niks had gemerkt van het voorval. "Iedereen vraagt ernaar, maar ik heb niks gezien. Ik vraag me wel af wie zoiets doet", reageerde Bolt.

  De man had nog meer pech: hij miste niet alleen zijn doel, maar hij moest het ook nog eens ontgelden bij de andere toeschouwers. De Nederlandse judoka Edith Bosch nam de man flink onder handen, zo liet ze op haar Twitter-pagina weten.