• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kenny volgt landgenoot Hoy op in de sprint

  Jason Kenny won ook al het goud in de teamsprint.

  Jason Kenny is niet bezweken onder de verwachtingen op de sprint. Hij gaf drievoudig wereldkampioen Grégory Baugé op zijn donder in de finale. Kenny neemt de titel over van Chris Hoy, die zijn plaats moest afstaan aan zijn veel jongere landgenoot.

  Het Britse publiek werd opgewarmd met de strijd om het brons tussen de Australiër Shane Perkins en Njisane Nicholas Phillip, een renner uit Trinidad & Tobago en de revelatie van het sprinttoernooi. Phillip bleek echter geen partij voor de ervaren Perkins.

  De finale was de affiche waar iedereen van gedroomd had: drievoudig wereldkampioen Grégory Baugé, met zijn donkere huidskleur een buitenbeentje in de wielerwereld, nam het op tegen Jason Kenny, de troonopvolger van Chris Hoy. Kenny kreeg in de aanloop naar Londen de voorkeur op zijn leermeester.

  Hoewel Kenny Baugé nog nooit had verslagen beschaamde hij het vertrouwen niet. Zowel in de eerste als de tweede reeks was hij de Fransman de baas. De eerste keer kwam hij uit het wiel van Baugé gesprongen, de tweede keer hield hij zijn koppositie vast.

  Voor Baugé was het de laatste kans om olympisch goud te winnen in zijn carrière. Hij gaf al aan dat hij er na Londen de brui aangeeft.