• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Godefroid: "Van Acker moet eigen race zeilen"

  Godefroid was op de Spelen van Atlanta goed voor zilver.

  Evi Van Acker zeilt om 14u de medaillerace. Sébastien Godefroid, goed voor zilver op de Spelen van Atlanta, heeft alvast enkele tips voor Van Acker. "Het is onmogelijk om drie boten te controleren", zegt hij aan Sporza.

  Sébastien Godefroid haalde zelf zilver op de Spelen van Atlanta in de Finn-klasse. Hij kan dus goed de kansen van Evi Van Acker in de medaillewedstrijd inschatten. "Zo'n medaillewedstrijd is heel bijzonder. Het is heel kort, waardoor elke meter nog belangrijker wordt. Je vaart ook langs de kant, waardoor de wind vaak wispelturiger is. Er kan in zo'n race veel gebeuren."

  Van Acker strijdt met drie andere zeilsters om de medailles. "Evi moet gewoon haar eigen wedstrijd zeilen. Het is onmogelijk om drie boten grondig te controleren. Ze moet tonen dat ze beter is dan de rest. Alles kan nog."

  Is zo'n medaillewedstrijd dan fysiek of mentaal zwaar? "De zeilsters kregen een extra dag rust en de race duurt niet lang. Fysiek zullen ze het dus niet zo lastig hebben. Maar het mentale aspect is wel belangrijk. Je moet nu opnieuw beginnen. Zeilsters zijn ook niet echt gewend aan een rustdag. Zo'n medaillewedstrijd brengt ook veel extra druk. Er zal veel publiek zijn en dat zijn de zeilsters niet gewoon."

  "Hoe dan ook is Van Acker veel veranderd in vergelijking met Peking. Toen was de voorbereiding geen succes, maar nu is ze fysiek goed voorbereid en staat ze mentaal sterker dan ooit."