• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Evi Van Acker zeilt naar het brons

  Evi Van Acker beëindigt een lastige medaillerace op de derde plaats.

  Evi Van Acker heeft België een bronzen medaille bezorgd. De 26-jarige zeilster werd derde in de afsluitende medaillerace van de Laser Radial-klasse. Het goud is voor Xu Lijia uit China. De Nederlandse Marit Bouwmeester werd tweede.

  Het was snel duidelijk dat Xu Lijia een maatje te groot was. De Chinese maakte de goede keuzes op het water van Weymouth, in het zuiden van Engeland, en zeilde snel aan de leiding.

  Evi Van Acker had het niet makkelijk in de medaillerace. De 26-jarige zeilster voer een andere koers en lag na de tweede boei op de tiende en laatste plaats.

  Van Acker zocht het risico op langs de rechterkant en dat loonde. Ze zeilde weer voor de medailles.

  Het werd een spannende strijd om de ereplaatsen. Na de voorlaatste boei lag Van Acker vijfde. Een eindsprint bracht haar nog in het zog van Bouwmeester, maar die hield haar tweede plaats vast.

  De bronzen medaille is de eerste Belgische medaille in het zeilen na het zilver van Sébastien Godefroid in 1996 (zilver in de Finn-klasse). Van Acker is de eerste Belgische vrouw met een zeilmedaille op de Spelen. Vier jaar geleden finishte ze als achtste in Peking.