• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bolt: "Wens Powell veel beterschap"

  Usain Bolt bezoekt graag een fastfoodrestaurant.

  Even na zijn overwinning op de 100 meter nam Bolt de tijd om zijn landgenoot Asafa Powell een spoedig herstel te wensen. Powell liep een blessure op in de finale. En Bolt gaf ook toe dat hij even langsging bij een McDonald's.

  Bolt richtte zich via Twitter tot de geblesseerde Powell. "Respect vriend. Ik hoop dat je snel beter wordt. Jij was de aanstoker van de Jamaicaanse overheersing", klonk het bij Bolt.

  Asafa Powell liep in 2005 een wereldrecord op de 100 meter. Hij maakte toen een einde aan de Amerikaanse dominantie op dat nummer. Zijn toptijd hield stand, tot Usain Bolt in 2008 nog sneller liep.

  Het is voorlopig nog niet duidelijk of Powell kan deelnemen aan de 4x100 meter. Op dat nummer is Jamaica titelverdediger.

  Bolt: "Ging naar McDonald's"

  De wedstrijdvoorbereiding van Bolt is vaak opmerkelijk. Dat was ook nu het geval. "Ja, ik ging hier al eens naar een McDonald's. Ik ga er niet om liegen: ik at al een paar "nuggets" en een wrap", lachte Bolt zijn tanden bloot. "Maar het was gezond."

  Bolt krijgt vandaag zijn gouden medaille, op de dag dat Jamaica 50 jaar onafhankelijk is van Groot-Brittannië. "Ik wou Jamaica een verjaardagscadeau schenken en dit is alvast een goed begin. Ik ben zeker dat iedereen in Jamaica het volkslied zal meezingen."