• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolt: "Aanschuiven en een rechte rij vormen? Ik?"

  Snelste man op aarde of niet, Usain Bolt moest gisteren aan de security aanschuiven zoals alle anderen. De Jamaicaanse sprintkoning mocht zijn springtouw niet meenemen in het stadion. "Regels zijn regels", luidde het.

  Strenge veiligheidsregels zijn nodig op een gigantisch evenement als de Olympische Spelen, maar in Londen wordt er toch wat overdreven. Dat is althans wat Usain Bolt ervan vindt.

  "Ik wilde langs de security het stadion binnengaan voor de 100 meter. Maar daar zei een kerel me dat ik achteraan moest aanschuiven en een rechte rij vormen. "Meent u dat echt?", vroeg ik. Ik stond op het punt om de olympische 100 meter te lopen en ik moet eerst in een rechte rij staan wachten? Vreemde regels hebben ze hier."

  Eens bij de security gekomen, moest hij ook zijn springtouw en stretch-rubber inleveren. "Ze zeiden me dat ik die dingen niet mee binnen mocht nemen. "Het zijn gewoon de regels", kreeg ik als antwoord. Ik vind het toch maar zinloze regels."

  Sebastian Coe, voorzitter van het organiserend comité in Londen, belooft de aanpak van de security te evalueren naar aanleiding van Bolt's frustraties. "We bekijken het probleem, want ik veronderstel dat dat springtouw deel uitmaakt van zijn opwarming. Hij is alleszins niet lang opgehouden geweest", zegt Coe.

  Voor het overige is Bolt best onder de indruk van de Londense organisatie. "Groot-Brittannië is een prachtige plek. De organisatie is geweldig. Ik ben al naar het roeien en het wielrennen gaan kijken. Mooie evenementen!"