• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Berings en Zagré plaatsen zich voor halve finale

  Eline Berings wordt tweede in haar reeks en gaat naar de halve finale.

  0 / 0

  Eline Berings wordt tweede in haar reeks en gaat naar de halve finale.

  Eline Berings en Anne Zagré staan in de halve finale van de 100 meter horden. Berings kon zich rechtstreeks plaatsen, Zagré had een van de zes beste verliezende tijden. Beide meisjes liepen wel een matige chrono.

  In de tweede van zes reeksen liep Eline Berings in baan negen. Berings liep in een minder sterk bezette reeks en finishte als tweede in 13"46. Daarmee eindigt Berings een halve seconde boven haar persoonlijk record (12"94). Een matige tijd, maar wel voldoende voor rechtstreekse kwalificatie.

  Anne Zagré (foto) moest in de eerste reeks lopen. Na een valse start van een atlete, kon Zagré vanuit baan acht dan toch aan haar reeks beginnen. Na een zwakke start moest Zagré een inhaalrace doen. Ze kwam nog terug tot op de vierde plaats met 13"04, een stuk boven haar Belgisch record (12"79). En dat was niet voldoende voor een rechtstreekse kwalificatie. Enkel de eerste drie atletes in de reeks mochten meteen door.

  Zagré moest bang afwachten dat ze een van de zes beste verliezende tijden had. En dat was uiteindelijk het geval. Ze had de derde verliezende tijd en mag dus naar de halve finale.

  Berings: "Belachelijke chrono"

  Eline Berings kon zich rechtstreeks plaatsen voor de halve finale, maar was niet tevreden met de tijd. Berings kwam wel ten val tijdens de opwarming en had wat last van de elleboog en schouder. "De tijd is belachelijk, maar dat is niet erg. Ik ga door en dat is wat telt."

  "De razendsnelle piste heeft me wel wat verrast. Ik kwam tijdens de opwarming en tijdens de race te snel aan de eerste horde, die ik dan ook telkens raakte."

  "Gezien de omstandigheden is dit natuurlijk een zeer slechte tijd, maar ik wou geen risico's nemen. Ik hield mijn tegenstanders voortdurend in het oog en zag dat ik wat voorsprong had. Ik wou nu niet sneller lopen, dat is voor later. Maar ik heb de goede vorm zeker te pakken."

  Zagré: "Blijf hopen op finale"

  Anne Zagré had de derde snelste tijd van alle verliezers en mocht zo toch mee naar de halve finale. "Ik heb dit seizoen nog niet zo slecht gelopen als nu, maar ik blijf hopen op de finale. Het was een moeilijke wedstrijd. Ik liep slecht en raakte bijna elke horde. Op het einde raakte ik zelfs helemaal uit evenwicht."

  "Ik weet niet wat ik gedaan heb. De valse start was niet ideaal en ik was ook best wel wat zenuwachtig. Nu mag ik mijn zelfvertrouwen niet verliezen. Ik ga er alles aan doen om die finale te bereiken."

  Lastige halve finale voor Berings

  Dinsdagavond staan de halve finales op het programma. Er zijn drie reeksen. De top twee van elke halve finale plaatst zich rechtstreeks voor de finale. De snelste twee verliezende tijden worden opgevist voor de finale die later op de avond gelopen wordt.

  Eline Berings loopt in de tweede reeks in baan 5. In haar reeks loopt onder andere de Australische wereldkampioene Sally Pearson. Anne Zagré loopt in de derde reeks in baan 2.

  Drama voor Foster-Hylton

  Voor de Jamaicaanse Brigitte Foster-Hylton is de laatste reeks van de 100 meter horden een drama geworden. Ze tikte de vijfde horde aan en raakte daardoor uit balans. De werelkampioene van 2009 liep wel nog voort, maar werd laatste. Ze was razend op zichzelf en schreeuwde haar ontgoocheling uit.