• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgische paarden pakken goud, zilver en brons

  Ramzy Duhami pakte op Bayard van de Villa Theresia brons.

  De Belgische ruiters mogen dan al gefaald hebben in de landencompetitie van de jumping, de Belgische paarden deden het wél goed. Zowel Groot-Brittannië, Nederland als Saudi-Arabië deden het met Belgische paarden.

  Het goud in de landencompetitie was voor thuisland Groot-Brittannië. Nederland pakte het zilver, Saudi-Arabië brons. De Belgische ploeg was al voor de finaledag uitgeschakeld.  

  Toch was er Belgisch succes, want bij de Britten reed Scott Brash op Hello Sanctos (Sanctos van het Gravenhof), een afstammeling van Quasimodo van de Molendreef. 

  Bij Nederland reed Gerco Schroder op het Belgisch warmbloedpaard London (foto). Dat is de nieuwe naam van Carembar de Muze, een 10-jarige nakomeling van Nabab De Reve en Tabelle van Sombeke, gefokt in Sint-Niklaas. 

  In de bronzen Saudische ploeg reed Ramzy Al Duhami op Bayard van de Villa Theresia, van een fokker uit Denderwindeke. De vader is Kashmir van het Schuttershof, de moeder Tosco, een dochter van Camus. Prins Abdullah Al Saud bereed Davos. 

  Ook ruiters Lamaze (Derly Chin de Muze), Lansink (Valentina van 't Heike), Pessoa (Rebozo), Vrieling (Bubalu), Neto (Rahmannshof's Bogeno), Wathelet (Cadjanine Z), Demeersman (Bufero van het Panishof) en Philippe Le Jeune (Vigo d'Arsouilles) bereden op dit olympisch concours ook Belgische paarden.