Ga naar de inhoud

meest recent

Arthur Zanetti pakt goud aan de ringen

 ma 6 augustus 2012 15:08
De Braziliaan Arthur Zanetti onttroonde Chen Yibing.
De Braziliaan Arthur Zanetti heeft goud veroverd op de ringen. De 22-jarige Braziliaan versloeg titelverdediger en topfavoriet Chen Yibing.

Chen Yibing, titelverdediger en de beste uit de kwalificatie, moest de spits afbijten. Hij zette meteen een fantastische oefening neer en schreeuwde zijn vreugde uit na de afsprong. Met zijn 15,800 legde Chen de lat dan ook hoog voor zijn concurrenten.

Chen bleef ook aan de leiding tot de vice-wereldkampioen Arthur Zanetti aan de beurt kwam. De 22-jarige Zanetti liet meteen zien dat hij Chen het vuur aan de schenen kon leggen. Ondanks een klein pasje bij de afsprong onttroonde hij de Chinees. Zanetti scoorde precies één tiende punt meer dan Chen.

De derde plaats ging naar de Italiaan Matteo Morandi, die aan zijn vier bronzen WK-medailles nu ook een olympische bronzen medaille mag toevoegen.

Opvallende naam in de finale was Jordan Jovtsjev. De intussen 39-jarige Bulgaar stond al voor de vijfde keer in de olympische ringenfinale. Hij werd uiteindelijk zevende.