• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zou Kai verdedigt zijn titel op vloer met succes

  Zou Kai pakte net als ik Peking goud op vloer.

  De Chinees Zou Kai heeft zijn olympische titel op de vloer met succes verdedigd. De 24-jarige Zou bleef allroundkampioen Kohei Uchimura voor.

  Kohei Uchimura, de olympische kampioen op de meerkamp, mocht de vloerfinale openen. Hij turnde een spectaculaire oefening, maar was vooral bij de landingen vaak wat slordig. Dan verging het titelverdediger Zou Kai, die als tweede turnde, beter.

  Hij turnde een hogere moeilijkheid dan de Japanner en landde bovendien ook beter na zijn sprongseries. Het was uiteindelijk die hoge moeilijkheidsgraad die Zou Kai naar prolongatie van zijn titel leidde.

  Het brons was voor de Rus Denis Abljazin, die de moeilijkste oefening van allemaal liet zien, maar daarbij ook enkele foutjes maakte. Hij eindigde met evenveel punten als Uchimura, maar de uitvoeringsscore geeft het voordeel aan de Japanner.