• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sigrid Rondelez eindigt als 17e in het surfen

  Sigrid Rondelez is als 17e geëindigd in het windsurfen. Op de slotdag kon de 41-jarige Rondelez zich nog een plaatsje verbeteren. De Olympische Spelen zijn meteen het einde van de carrière van Rondelez.

  De 41-jarige Rondelez begon uitstekend in de voorlaatste race, ze surfte na één boei op de tiende plaats. Maar ze kon aan haar goede start geen vervolg breien. Halverwege was Rondelez naar de 19e plaats gezakt. In de slotfase van de voorlaatste race kon Rondelez nog opschuiven naar plaats 17.

  In haar laatste race was Rondelez veel minder goed weg. Ze surfte daarna enige tijd buiten de top 20 en bracht zo haar plaats in het klassement in gevaar. In de slotfase rukte ze nog op naar de 19e plaats, die ze ook aan de finish nog bekleedde. In het eindklassement schuift Rondelez zo nog op naar plaats 17.

  Voor de top tien van het klassement volgt dinsdag nog een medaillerace. De leiding is in handen van de Spaanse Marina Alabau Neira. Zij heeft een voorsprong van 14 punten op haar dichtste achtervolgster en lijkt dus op weg naar het goud.

  Rondelez sluit zo een lange carrière als windsurfster af. Tijdens de Olympische Spelen van 2000 werd ze 16e, vier jaar later in Athene 18e.