Ga naar de inhoud

meest recent

PSV maakt het stil in Amsterdam ArenA

 zo 5 augustus 2012 20:40
Ola Toivonen maakte er twee voor PSV.
PSV heeft voor de negende keer de Johan Cruijff-schaal, de Supercup, gewonnen. De bekerwinnaar versloeg kampioen Ajax in Amsterdam met 2-4.

PSV had laten verstaan dat het voluit zou gaan en bij Ajax ontbraken nog enkele spelers. Dat was ook op het veld te zien. Een kopbal van Toivonen en een stifter van Lens zorgden voor 0-2 na elf minuten. Net voor de pauze kopte Alderweireld Ajax weer in de match.

Ajax zocht naar de gelijkmaker, maar liep op een scherpe counter van Toivonen. Na een owngoal van Marcelo werd het nog even spannend, maar in de slotminuut maakte Wijnaldum het verdiend af.

ADVOCAAT: "PSV HOEFT VOOR NIEMAND ONDER TE DOEN"

Dick Advocaat (coach PSV): "Voor de rust hebben we Ajax weer in de match laten komen. In de tweede helft konden we hen goed opvangen. Als je vier keer scoort in een uitwedstrijd, mag je tevreden zijn. PSV hoeft voor niemand onder te doen, ook niet voor Ajax. Met Van Bommel en Narsingh heeft deze ploeg opnieuw uitstraling. De meeste spelers waren al scherp, al kan het altijd nog wat beter."

Frank de Boer (coach Ajax):
"Ik vond het in de eerste helft te gezapig bij ons. Dankzij de goal van Alderweireld konden we na de rust een ander Ajax laten zien. Ook na de 1-3 zijn we blijven strijden. Dat is de les van deze match: eerst knokken en daarna goed voetbal."

AJAX - PSV 2-4

Doelpunten: 3' Toivonen 0-1, 11' Lens 0-2, 44' Alderweireld 1-2, 53' Toivonen 1-3, 75' Marcelo 2-3, Wijnaldum 90'+4 2-4

Ajax: Vermeer, Van Rhijn, Alderweireld, Blind, Dijks (76' Koppers), De Jong, Anita, Janssen, Özbiliz, Sigthorsson (76' Klaassen), Fischer (65' Schöne)

PSV: Tyton, Hutchinson, Marcelo, Bouma, Willems, Van Bommel, Toivonen (74' Wijnaldum), Strootman, Narsingh (84' Depay), Lens, Mertens

Rode kaart: geen
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: Amsterdam ArenA
Toeschouwers: 52.000