• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ouedraogo huppelt naar de halve finales

  Elodie Ouedraogo moest haar snelle start nog bijna bekopen.

  Elodie Ouedraogo heeft zich voor de halve finales van de 400 meter horden geplaatst. Haar vierde plaats in haar reeks was daarvoor genoeg. "Ik was veel nerveuzer dan normaal", is Ouedraogo opgelucht.

  De beste vier van elke reeks én de beste vier verliezende tijden mochten naar de halve finales van de 400 meter horden. Elodie Ouedraogo had geluk dat in haar reeks al een loopster wegviel, want de Turkse Karadere moest haar biezen pakken na een valse start.

  Ouedraogo was niet van de wijs gebracht en schoot als een speer uit de startblokken. De eerste helft van de wedstrijd lag ze zelfs aan de leiding, maar in het tweede deel bleek dat ze toch wat met haar krachten had gewoekerd. Ze werd in de laatste rechte lijn aan alle kanten voorbijgelopen, maar hield haar vierde plaats toch vast.

  Ouedraogo wierp zich over de finish na 55"89, ruim boven haar persoonlijk record (55"29) dat ze nog hoopt te breken op deze Spelen. Met de 20e tijd van alle deelneemsters trekt ze naar de halve finales.

  "Morgen met een bevrijd gevoel lopen"

  De eerste opdracht voor Elodie Ouedraogo is vervuld, ze mag naar de halve finales. "Maar ik heb met gemengde gevoelens gelopen. Het eerste deel was goed, maar toch dacht ik dat het over zou zijn. Ik ben dan maar gewoon blijven lopen."

  "Als ik het vergelijk met wat ik vorige week op training heb gedaan, heb ik hier toch heel wat laten liggen. Het was zeker niet mijn properste koers."

  "Maar ik ben blij dat ik de eerste ronde heb overleefd. Het was een zware reeks. Ik was nerveuzer dan normaal en heb technische fouten gemaakt. Ik ben wel blij dat ik rechtstreeks geplaatst ben. Ik wilde absoluut niet afvallen in de eerste ronde."

  "Morgen zal ik met een bevrijd gevoel kunnen lopen en dat blijft toch het belangrijkste. Ik heb niets meer te verliezen en hoop op een snellere tijd, want dat kan ik."