• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kemboi zet Keniaanse steeple-traditie voort

  De Keniaan Ezekiel Kemboi triomfeert op de 3.000 meter steeple.

  De Keniaan Ezekiel Kemboi heeft acht jaar na zijn titel in Athene opnieuw goud veroverd op de 3.000 meter steeple. Uittredend kampioen Birmin Kipruto verloor zijn kansen op winst na een val in de voorlaatste ronde.

  Sinds 1984 won Kenia op elke Spelen goud op de 3.000 meter steeple en die traditie werd in Londen gewoon voortgezet. Ezekiel Kemboi schudde zijn concurrenten van zich af met een versnelling in de slotronde en heroverde zijn olympische titel in 8'18"56.

  De Fransman Mahiedine Mekhissi-Benabbad werd op afstand tweede, terwijl Abel Mutai het Keniaanse feestje compleet maakte met zijn bronzen plak.

  Uittredend olympisch kampioen Birmin Kipruto was de pechvogel van de dag. De Keniaan kwam in de voorlaatste ronde ten val en kon een verlenging van zijn titel vergeten. Na een knappe inhaalrace werd hij toch nog vijfde.