• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jessica Ennis zegt af voor de 100m horden

  Jessica Ennis pakte goud op de meerkamp en laat de individuele 100m horden nu schieten.

  Jessica Ennis kroonde zich gisteren tot olympisch kampioene op de zevenkamp. De Britse zette op de 100 meter horden in de meerkamp met 12"54 de zesde tijd van het jaar neer, toch zegt ze nu af voor dat nummer.

  Op de zevenkamp was er geen kruid gewassen tegen Jessica Ennis. De Britse maakte haar favorietenrol waar en pakte met overmacht het goud. Op weg naar die olympische titel had Ennis 12"54 gelopen op de 100 meter horden, de zesde tijd van het jaar en bovendien de snelste 100 meter horden ooit gelopen in een meerkamp.

  Met die tijd zou een individuele finale op de 100 meter horden er ook inzitten, maar Ennis zegt af. "Nu wil ik gewoon zo lang mogelijk van dit moment genieten", zegt Ennis. "Ik wil wat tijd met mijn familie doorbrengen en een pauze inlassen."

  "Ik heb weldegelijk nagedacht over deelname aan de horden, zeker na de tijd die ik in de zevenkamp liep", zegt Ennis. "Maar voor mij ging het vooral om de meerkamp en ik denk dat mijn lichaam nu wel wat rust kan gebruiken", vertelt de olympische kampioene. "Ik ben overgelukkig met deze gouden medaille."