• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bolt: "Ik sta er altijd op de grote momenten"

  Usain Bolt blijft de beste op de 100 meter.

  Usain Bolt was naar Londen gekomen met één doel: een legende worden. "De mensen mogen zeggen wat ze willen: op de grote toernooien sta ik er altijd!" "Hij is de grootste sprinter aller tijden", zegt medefinalist Richard Thompson.

  Usain Bolt geeft toe dat de valse start die hem op het afgelopen WK de titel kostte, door zijn hoofd spookte. "Maar de mensen mogen zegen wat ze willen: op de grote toernooien sta ik er altijd!"

  "Ik had toch een beetje schrik om weer te vroeg te starten. Daarom dat ik ook wat langer in de startblokken bleef hangen. Het was niet mijn beste start uit mijn carrière. Maar mijn coach had gezegd: "Bekommer je niet te veel om de start, want je bent sowieso de beste."

  Bolt moest in de strijd om het goud zijn vriend en trainingsmaatje Blake voorblijven. "Maar zijn tijd komt nog. Hij zal beter met de druk leren omgaan."

  Bolt is over een maand te bewonderen in België. Hij is dé trekpleister van de Van Damme Memorial. De Jamaicaanse ster heeft er alvast zin in: "It's gonna be bigger, better en badder!"

  Blake: "Wat kan ik meer verwachten als 22-jarige?"

  Yohan Blake werd in Daegu wereldkampioen op de 100 meter, maar toen profiteerde hij wel van de afwezigheid (door een valse start) van Bolt. "Ik kan niet ontgoocheld zijn met deze tweede plaats."

  "Dit is het hoogste podium om op te acteren. Wat kan ik meer vragen als 22-jarige? Ik kan wel sneller dan 9"75, maar het verschil met Bolt was toch vrij groot. Ik denk dat ik Jamaica goed vertegenwoordigd heb. Bolt? Geen verrassing. Hij is super."

  Justin Gatlin won goud op de Spelen van Athene. Hij is nog maar net terug na een lange dopingschorsing. "Mijn race was niet vlekkeloos, ik moest teren op mijn techniek. Ik word beter met de jaren blijkbaar. Bolt kwam eruit zoals hij altijd doet. Hij loopt een fantastische wedstrijd. Zijn lengte helpt hem wel."

  Thompson: "Twijfel niet: Bolt is de grootste aller tijden"

  Richard Thompson eindigde vier jaar geleden verrassend tweede in de finale. Nu werd de sprinter uit Trinidad en Tobago slechts zevende in de finale. Thompson is danig onder de indruk van Bolt. "Twijfel niet meer: Bolt is de grootste sprinter aller tijden", windt hij er geen doekjes om.