• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anderlecht zet dossier-Moisander in de koelkast

  Niklas Moisander (r) blijft voorlopig nog een tijdje voor AZ verdedigen.

  De mislukte transfer van Matias Suarez dwarsboomt de plannen met Niklas Moisander. De Finse verdediger van de Nederlandse club AZ verkast (nog?) niet naar Anderlecht.

  "We proberen onze club als een goeie huisvader te leiden en dus geen waanzinnige risico's te nemen", zegt manager Herman Van Holsbeeck. "In bepaalde landen zie je bij voetbalclubs genoeg voorbeelden van hoe het niet moet."

  "Onze coach wil nog een centrale verdediger die kan uitvoetballen en eventueel middenvelder kan spelen. We zullen bekijken wat nog kan. Als het niet kan, moet de coach het doen met de spelers die hij tot zijn beschikking heeft."

  In die optiek is de uitschakeling van Senegal op het olympische voetbaltoernooi een meevaller voor Anderlecht. Van Holsbeeck: "Cheikhou Kouyaté keert nu terug naar Brussel, voor ons is dat inderdaad een voordeel. Dat betekent meteen dat we straks weer over al onze verdedigers kunnen beschikken."

  "Nog 3 of 4 dagen voor einde van transfermarkt"

  Het is voor Anderlecht nu nóg belangrijker geworden om de poules van de Champions League te halen. Van Holsbeeck: "Vooral omdat het verschil tussen de Champions en Europa League zo groot is. De startpremies in de Champions League bedragen nu al 8,4 miljoen euro, waanzinnig voor een club als Anderlecht met een budget van 40 miljoen. Als we de CL-poules halen, hebben we nog 3/4 dagen voor het einde van de transfermarkt om te kijken of een transfer van Moisander of iemand anders haalbaar is."